Africa Crown Presentationsfesten

fatoumata baldeh och binta coker miss gambiaI lördags gick tävlingen Africa Crown International in ett nytt skede. En presentationsfest hölls på Scandic Hotell på Gärdet i Stockholm. Tillställningen var väl planerad och varvades mellan skönhetstävling, en artisttävling, underhållning och modevisning.

Några av artisterna var riktigt underhållande och det blev en bra blandning mellan underhållning, tävling, skratt och fest.

Tjejerna som tävlar i skönhetstävlingen gjorde kortare presentationer av sig själva och publiken fick lämna in röster som kommer att räknas in med juryns röster vid slutfinalen. Många skönheter på samma runway fick vi möta och våra två gambiska representanter Fatoumata Baldeh och Binta Coker skötte sina kort väl och gjorde bra presentationer av sig själva och representerade Gambia på ett utmärkt sätt!

Konferencieren gjorde bra presentationer både av de tävlande, men även av underhållning och annan presentation under kvällen. Ett välordnat arrangemang.

Runway:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Samtliga tävlande:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Samtliga deltagare som var med under lördagen var: Aisha Syllah, Guinea Conacry, Vanitah Kavuma, Uganda, Faustina Warimu, Kenya, Solange Mariama, Angola, Binta Coker, Gambia, Edwige Kamara, Congo Kinshasa, Eden Grimay, Eritrea, Lena Kibirige, Uganda, Tesfay Luam, Eritrea, Lydia Nanono, Uganda, Fatoumata Baldeh, Gambia, Fatou Diaby, Guinea, Sintia Kikasisa, Congo Kinshasa, Makda Tewoldbrhan, Eritea, Isabelle Pereira, Angola, Sofia Walin, Tanzania, Ladan Orkanger, Somalia, Molulela Monyake, Lesotho, Brenda Kimambo, Tanzania.

Tilläggas ska att under kvällen nämndes att ännu en tävlande kan komma in till slutfinalen i helgen från England.

Underhållning:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Modevisning:

Detta bildspel kräver JavaScript.

africa crown fatoumata bintaVi fortsätter nu att hålla tummarna för våra två tjejer som representerar Gambia. Tävlingens slutskede är nu till helgen på en kryssning till Tallin och där får vi veta vem som blir Miss Africa Crown International 2013. Spänningen är olidlig och vi får hoppas på att den som bäst kan representera sitt afrikanska land, kommer att vinna.

Mer om båda tjejerna som representerar Gambia kan du läsa i våra tidigare intervjuer med tjejerna:

Fatoumata Baldeh

Binta Coker

Miss Africa Crown Internationals hemsida, klicka här

Biljetter och information om de aktuella eventen, klicka här

*Tidigare vinnare och deras välgörenhetsprojekt, klicka här

 

Kiqi dumbuya minteh 4fatou touray

6 reaktioner till “Africa Crown Presentationsfesten”

  1. Tack för din åsikt, Lisbeth, alltid intressant att höra vad ni läsare tycker! Vi ”håller inte på med skönhetstävlingar”, men vi rapporterar om denna då det ligger i vår linje att rapportera om den afrikanska och i synnerhet den gambiska gemenskapen i Sverige. Då det finns två representanter från Gambia i denna tävling så känns det ganska självklart för oss att rapportera om den. Självklart finns det en viktig och bra debatt om skönhetstävlingar som vi följt, men generellt är jag personligen inte emot skönhetstävlingar i sig, däremot tycker jag det är bra att just denna har ett lite vidare koncept med underrubriken ”Beauty with a propose” och man väger även in andra delar än just skönhet. Mer om det kan du läsa här: https://afrope.se/2013/09/08/miss-africa-crown-international-i-stockholm-4-6-oktober/

   Att skönhetstävlingar är ute kan jag inte heller riktigt hålla med om, med tanke på att vi ser att det finns ett stort intresse för våra artiklar som vi skrivit om just detta. Samtidigt är jag glad att även andra delar än ”bara skönhet” lyfts fram. Jag tycker inte heller det är så konstigt att man har skönhetstävlingar när man kan tävla om precis allt annat; allmänbildning, musik, sång, jonglering, matlagning och ja, väldigt mycket, faktiskt.

   Men som sagt vi har alla olika intressen och åsikter och vi uppskattar din åsikt!

   Mvh. Fatou Touray

   Gilla

 1. Nä skönhetstävlingar av alla dess slag är totalt ute. En tävling där man försöker lyfta fram vad kvinnorna gör för sina länder för att förbättra livet för dem smim bor där hade iaf haft ett syfte. Men att stå i minikjol och tala om beauty with a purose är bara trams.
  Få flickorna att utbilda sig till civilingengör, uppfinna något bra istället, vad ska ett sött ansikte utan utbildning åstadkomma i denna värld?

  Gilla

  1. Ja det är ju olikheterna hos oss alla som gör oss unika och värdefulla som människor. Och tänk att jag tycker att även tjejen som kanske inte har förmågan eller ambitionen att bli civilingenjör, men däremot har möjligheten att göra något av sitt kanske fördelaktiga utseende, också är värdefull för samhället. Ett sött ansikte kan vara vägen till möjlighet att hjälpa andra. Det är grundinställningen, självkänslan och självförtroendet i sitt mänskliga värde som är det viktiga. Inte hur du väljer att ge uttryck för din person i samhället. Har du en solid grund med bra självkänsla att stå på och vet vad dina kvalitéer och ditt kall i livet är så kommer du långt. Om det sedan är som modell, sångerska, musikalartist, civilingenjör, politiker, läkare eller annat så finns det en plats för dig och du kan sedan välja vad du gör med den möjligheten.
   Det är inte skönhetstävlingarna det är fel på anser jag, utan det är fel på de som anser att det yttre avgör din personlighet eller är det viktigaste i livet. Precis på samma sätt är det inte vackert att anse att de som har ett fördelaktigt utseende inte ska kunna göra något bra med det, utan att dumförklaras. Vem säger att de som ställer upp i skönhetstävlingar inte gör en massa nyttigt och vettigt i sina liv, utanför dessa tävlingar. Att de inte hjälper samhället, ungdomar, barn, utsatta osv att få chansen att göra något med sina liv. Och vem tusan har sagt att ingen av dessa tjejer pluggar till just civilingenjör också! Ett sött ansikte, eller en modellkropp innebär ju inte per automatik att det inte finns en utbildning bakom..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.