Miss Africa Crown International är avgjord.

 

Fatoumata och Binta tävlar i Miss Africa Crown International
Fatoumata och Binta tävlar i Miss Africa Crown International

Helgen är till ända och det betyder också att skönhetstävlingen Miss Africa Crown International slutligen är avgjord. Våra gambiska tjejer gjorde bra ifrån sig och tog båda hem varsitt pris, även om det inte blev någon pallplats för dem. I övrigt var det en final med både väntade och högst oväntade händelser. En hyfsat otrevlig storm gjorde båten sällskap ute till havs och orsakade både det ena och det andra..

1380299_10152052349146844_17913857_nDen där stormen var inte att leka med under fredagens program ombord på fartyget. De deltagande och tävlande tjejerna bokstavligen golvades till följd av båtens gungade, som gav upphov till en hel del otrevliga magkrämpor. Artister som skulle stå på scen och underhålla fick ställa in till följd av allvarlig sjösjuka. Ja man kan nog lugnt säga att tävlingen gungade något till följd av stormen som tog an havet på Silja Lines väg från Stockholm till Riga.

Lördagens program flöt bättre på och pris om vart annat utdelades. Förutom att utse första, andra och tredjepristagare för hela tävlingen och alltså kora årets Miss Africa Crown International, så delades ju också priser ut i kategorier som ”Miss Evening Wear”, ”Miss Photogenique”, ”Miss Personality”, ”Miss Heritage” m fl.

MACI1

1385530_10152052367291844_757760736_n

Och det är med stolthet vi kan meddela att Gambia tog hem BÅDE ”Miss Evening Wear” och ”Miss Photo- genique” genom våra två tävlande tjejer.

 

Fatoumata Baldeh tog hem det första priset och Binta Coker det andra.

Det var inte bara Gambia som ställde upp med mer än en tävlande representant. Uganda var ett annat av länderna som hade mer än en representant och de var också de som tog störst storslam under denna helg. De lyckades nämligen knipa båda förstaplatsen OCH andraplatsen i kampen om årets krona. På tredje plats kom Miss Lesotho.

559881_10152052349151844_1223288848_n
3an – Miss Lesotho, 2an – Miss Uganda, Miss Photogenique – Miss Gambia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu väntar vi med spänning på nästa års upplaga och kanske är det Gambias tur att knipa kronan då. Men här är hon i alla fall.

MISS AFRICA CROWN INTERNATIONAL 2013 – MISS UGANDA

1385611_10152052364321844_337055558_n

Läs om Presentationskvällen här
Läs om tävlande Fatoumata Baldeh här
Läs om tävlande Binta Coker här
Läs mer om vad tävlingen handlar om här

Kiqi dumbuya minteh 4

 

2 reaktioner till “Miss Africa Crown International är avgjord.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.