Kekuta Manneh i hattrick-succé i Vancouver.

Fullskärmsinfångning 2013-10-11 133153.bmpNatten till igår skrev Kekuta Manneh in sig i MLS historieböcker med ett hattrick för sitt Vancouver Whitecaps. Nej, han är givetvis inte den första som gör hattrick i MLS, men han är den yngsta! 18-åringen från Bakau, Gambia, visade med besked vad han kan uträtta under Vancouvers bortamatch mot Sounders.

 

Whitecaps har haft det tufft under säsongen och har endast lyckas prestera fram två vinster utav sina tolv senast spelade matcher och ligger 11 i tabellen. Motståndarlaget Seattle Sounders hade ett bra mycket bättre resultat att visa upp som fyra i tabellen och endast en förlust på hemmaplan, dittills.

Men så kom Manneh. Whitecaps hyfsat nya anfallare, som hittills bara hunnit starta i fyra av deras matcher under säsongen. Fullskärmsinfångning 2013-10-11 133034.bmpOch han kom med besked. När matchen bara var 12 minuter ung slog han till första gången och med bara 8 minuter kvar av första halvlek kom hans andra mål. Mannehs tredje mål, som fullbordade hans hattrick, kom snyggt i andra halvlekens början. Fullskärmsinfångning 2013-10-11 133131.bmpKekuta Manneh har återigen satt Gambia på kartan. Han har med all säkerhet fyllt i sitt namnteckning lite extra på kontrakt med Vancouver Whitecaps. Vi kan nog känna oss väldigt säkra på att vi kommer att få se bra mycket mer av den här killen framöver.

 

Tränaren Martin Rennie berättade för journalisterna på mlssoccer.com att det före matchen lite skämtsamt sagt. ”Man kan aldrig vara säker på vad man får för reslutat med en 18-åring. Men han (Manneh reds anm) är helt otroligt talangfull och någon som vi är väldigt stolta över att ha i vårt lag”. Vidare fortsatte han att prata om hur Manneh verkligen visat vad han kan göra under matchen. ”Man kan självklart inte alltid få en konsekvent nivå av prestation med såpass unga spelare, men vi hade faktiskt pratat om det innan – att om han kunde visa vad han går för så skulle han ha en stor inverkan på spelet under matchen, och det hade han!”

Fullskärmsinfångning 2013-10-11 132837.bmp

Manneh själv var betydligt mer ödmjuk när han mötte pressen. ”Saken är den, jag är mer nervös för den här intervjun än jag är för spelet. Detta är den typ av match som alla spelare vill spela i. Detta är matcherna vi drömmer om, inför en sådan här publik. Allt man kan göra är att vara exalterad och gå ut och spela matchen”

Läs mer om matchen här
Läs om när Kekuta Manneh precis blivit klar för MLS här

Kiqi dumbuya minteh 4

En tanke på “Kekuta Manneh i hattrick-succé i Vancouver.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.