Media med fokus på Västafrika och Gambia

nationaldagen17

Många människor med intresse för Gambia eller Västafrika generellt vill gärna läsa, lyssna och se olika radio- och TV-program som handlar om just detta eller information relaterat till Västafrika eller västafrikaner. Några av dessa program som fortfarande ligger uppe tipsar vi om här:

Grönsaker räddar förorten är ett radioprogram som du kan lyssna på HÄR!

Författarsamtal i Babel med författarna Chimamanda Ngozi Adichie och Taiye Selasi, båda med västafrikanska rötter. (Går endast att se en månad till.) Jag vill också passa på att rekommendera att även lyssna och se på författaren Kim Thüy med asiatiskt ursprung, som även hon var mycket intressant att lyssna till. Ett mycket intressant samtal!

Radioprogram om missionären Ronaldsin Lusack från Gambia. Lyssna både på själva programmet och även hela intervjun med Ronaldsin Lusack. Länkar finns HÄR!

Ett gammalt radioprogram i Sommar med författaren och illustratören av Alfons Åberg; Gunilla Bergström kan du lyssna på HÄR! Programmet handlar om Gunilla´s andra hemland Gambia.

Har du egna tips om tv- och eller radioprogram som är relaterade till Västafrika? Tipsa gärna med länkar nedan i kommentarsfältet.

fatou touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.