Veckans Bild (v47)

Veckans bild v47Veckans bild är en hyllning till all mat i Gambia. I det här specifika fallet handlar det om undertecknads dagliga frukost, nämligen Nyebe (reservation för felstavning). Nyebe är kokta bönor med lök, kryddor och i vissa fall oljig löksås. Det är svårt att hitta något bostadsområde i Gambia där man inte i något gatuhörn kan finna en kvinna som på morgonen säljer frukost, och då ofta just Nyebe. Tillsammans med brödet Tapalapa utgör det den perfekta frukosten som gör att man står sig halva dagen.

Bonusen, förutom själva maten, är att brödet oftast slås in i en halv sida av någon europeisk nyhetstidning. Har man därför riktig tur kan man få en uppdatering från Sverige på köpet och personligen var lyckan total den dagen den halva tidningssidan innehöll ett sudoku-pussel! anna wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.