Nelson Mandela kämpar på sin dödsbädd.

Sydafrikas tidigare president och frihetskämpe, Nelson Mandela, kämpar på sin dödsbädd. Hans tillstånd verkar tyvärr ha försämrats något över den sista tiden. Släkt och vänner till den forne presidenten har samlats i hans hem i Johannesburg, men ännu har ingen konkret orsak getts till varför. Det spekuleras dock en del i huruvida hans hälsa försämrats ytterligare.

Varken Sydafrikansk media eller Mandelas familj
har ännu gett någon orsak till varför den strida ström av besökare plötsligt tagit sig till den svårt sjuke 95-åringens hem under torsdagen. Däremot sade Mandelas dotter Makaziwe tidigare i veckan att hennes far kämpar ”från sin dödsbädd”. – Han är fortfarande en väldigt stark och modig man. Till och med när man kan se att han har det svårt, så är kämparandan med honom, sade hon.

Dottern Zindzi uttalade sig vid ett besök i London tidigare i veckan, då hon närvarade under filmpremiären av filmen *Mandela – Vägen till frihet. Hon menade då att det inte skulle vara någon omedelbar fara med honom, utan att han var förhållandevis okej. -Min pappa är 95 år och han är ganska skör. Vi hoppas få se mer av honom. Nu verkar det dock som att hans hälsa kanske har försämrats ytterligare.

En annan vän till familjen sade att han hade fått höra att herr Mandelas tillstånd har ”försämrats en del”, men kunde inte ge ytterligare detaljer. – Det ser ganska dystert ut” tillade han.

Mandela har intensivvårdats i sitt hem i Johannesburg sedan september, då han skrevs ut från en nästan tre månader lång sjukhusvistelse, vilket ska ha varit till följd av en allvarlig lunginflammation. Enligt rapporter har det alltså under torsdagen varit en ovanligt stor ström med besökare vid Mandelas hem. Även statsägda fordon ska ha setts till utanför huset.

Nelson Mandela fick nobels fredspris 1993.1994 valdes han till Sydafrikas president.

* Se ett exklusivt klipp från filmen Mandela – Vägen till frihet här.

Tidigare artiklar om Nelson Mandela hos thegambia.nu
Västafrikanska skådespelare i Hollywood – Del.1
Afrikas störste frihetskämpe genom tiderna

Kiqi dumbuya minteh 4

En tanke på “Nelson Mandela kämpar på sin dödsbädd.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.