Veckans Bild (v49)

Veckans bild v49 Uppfinningsrikedomen är något alldeles extra i Gambia ibland. Veckans bild är därför en hyllning till just dessa uppfinningar och smarta lösningar som gör vardagen så mycket enklare. Just denna bild är från en skola i Basse där man för att hålla vattnet svalt (kallt blir det aldrig!) har använt gamla jeans för att isolera vattendunkarna. Genom att klä dunkarna i mörkt tyg som man sedan blöter håller det dricksvattnet svalt. En mycket ”street smart” lösning på ett problem som bara existerar där dagstemperaturen kan nå upp emot 40-50 grader, alltså inget Sverige behöver oroa sig för!

anna wedin

 

En tanke på “Veckans Bild (v49)”

  1. Smart även i Sverige använde dom samma metod förr en blöt handduk runt en flaska och när handduken torkade tog värmen/energin från flaskan och kylde vätskan( kylskåpseffekten) Med vänlig hälsning, Jan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.