Uppdatering om fallet med den grova misshandeln av Yusupha Sallah

stop afrophobiaYusupha Sallah är den gambier som vi skrev om i början av september i år, som blev grovt misshandlad av sammanlagt tio personer i Malmö, helt oprovocerat och som startade en våg av ilska, sorg och känsla av maktlöshet hos många runt om i landet. Att misshandeln skedde inför hans då 1 ½-årige son gjorde att reaktionerna blev än kraftigare.

Misshandeln av Yusupha ledde till en stor landsomfattande kampanj mot afrofobi med manifestationer i Göteborg, Stockholm och Malmö. Vi på redaktionen på thegambia.nu stöttade självklart denna kampanj liksom många andra.

Idag, drygt tre månader senare har polisen ännu inte tagit någon gärningsman. Förra veckan kontaktade polisen Yusupha och meddelade att man hållit förhör med två misstänkta gärningsmän, men dessa blev efter förhör släppta, även om misstanke kvarstår. För personer som blivit utsatta för våldsbrott är det vanligt att det blir svårt att helt gå vidare i livet utan rättssak eller ett officiellt avslut såsom en rättegång ofta kan innebära.

Yusupha uppger för thegambia.nu att han idag återgått till ett normalt liv till största delen, även om han önskar en upprättelse i form av att gärningsmännen grips och döms för den gärning de har utsatt honom för. Han vill naturligtvis att gärningsmännen ska gripas och att rättvisa ska skipas i lagens namn. Fysiskt sätt har det mesta läkt på Yusupha, dock uppger han att han fortfarande har problem med en tand som han inte fixat ännu. Då Yusupha saknade försäkring får han ta en sak i taget.

Det som oroar Yusupha mest är dock sonen som bevittnade den våldsamma händelsen, då endast 1 ½ år gammal och som visat ilska och aggressioner efter händelsen som han tidigare inte visat.

Vi på thegambia.nu kommer fortsätta följa den utredning som pågår för den svåra misshandeln av Yusupha Sallah.

thegambia.nu against afrophobia

Tidigare relaterade artiklar:

Mot afrofobiska hatbrott i Göteborg

BILDSPEL från manifestationerna mot Afrofobi – 14 september 2013 – Göteborg, Malmö, Stockholm

Gambier i Malmö utsatt för hemsk gängmisshandel framför ögonen på sin 1, 5-åriga son

Därför stödjer vår redaktion kampanjen Stop Afrophobia

fatou touray

3 reaktioner till “Uppdatering om fallet med den grova misshandeln av Yusupha Sallah”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.