Chicken Yassa (Recept)

 

Ta en hel kyckling. Ta bort skinnet och tvätta kycklingen med vinäger/lime och salta ordentligt.

chiliTill marinad:

Hacka vitlök, svartpeppar och lite chili om du vill, lägg i en buljongtärning ( gärna kycklingbuljong), samt dijonsenap, vinäger och vitlök.

Skär kycklingen i delar, massera in marinaden så den penetrerar kycklingen. Låt stå i minst 30 min.

 

Skär löken i klyftor eller hacka i stora bitar.

 

Lägg kycklingdelarna i ugnen på cirka 200 grader i mitten på ugnen för grillning tills de är bruna och fina. Värm upp olja i en kastrull, fräs löken fint, häll i 5 dl vatten och lägg i kycklingdelarna. Låt det koka i 10 min först, titta sen om vätskenivån är lagom (ca: 2 dl) och lägg i de blandade, färska grönsakerna (lite kortare tid om du använder frysta). Sänk temperaturen på spisen, låt koka cirka 10 minuter till, eller tills vätskenivån är max ½ dl. Servera med ris, pasta, potatis eller couscous.

Smaklig måltid!

ndey amie faal

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s