De kvinnliga Skorpionerna stack till hårt i helgen.

FotbollGambias damlandslag i fotboll har haft en intressant vecka.
Efter att ha sett fram emot att möta Guinea Bissaus ”Rävar” (The Women Djurtus), en match som tyvärr blev inställd, så beslutades i sista sekund att de istället skulle spela en träningsmatch mot Super Nawettan-laget, Zonal Selection. Matchen spelades på Box Bar Mini-Stadium i Brikama och Skorpionerna vann en övertygande seger med 5-0.

Det var planerat för de kvinnliga Skorpionerna att under helgen som gick, möta Guinea Bissaus kvinnor. Matchen planerades in med kort varsel, men det fanns klartecken från båda sidor att låta matchen gå av stapeln på Box Bar Mini-Stadium. Med bara ett par dagar kvar till matchstart fick matchen ställas in då Guinea Bissaus landslag inte kunde resa till Gambia, på grund av omständigheter som enligt ett pressutlåtande låg utanför Bissaus landslagstrupps kontroll. Detta kom givetvis som en besvikelse för Gambias damlandslag som ännu inte spelat någon FIFA-godkänd match. Damernas A-landslag har, till skillnad från både U-17 och U-19 landslagen på damsidan, inte fått till någon väletablerad trupp eller ordentligt professionellt engagemang tidigare, men nu verkar de som sagt vara på gång. Många av spelarna i det aktuella damlandslagets trupp är spelare från 2012 års U-17 landslag, som deltog i VM i Azerbajdzjan.

Eftersom vänskapsmatchen mot Guinea Bissau inte blev av, planerad man istället för en match med Super Nawettan-laget Zonal Selection. I lördags spelades matchen på samma stadium som vänskaps-landskampen var planerad att spelas på. Matchen började med lite hjälp från Zonal Selections ena försvarare, som olyckligt slog in bollen i egen kasse. Efter detta kunde landslagets Mbassy Darboe slå in 2-0. I andra halvlek producerade landslagskvinnorna spelmål som resulterade i både 3-0 och 4-0, för att sedan avsluta med ett straffmål i slutet av matchen och alltså punktera resulterat till 5-0! Noterade för mål i matchen blev, förutom Darboe, Veronic Malack (2, 1 straff), Adama Tamba och Sainey Sissoko.
Skorpionernas tränare Mariama Bom Sowe var säkerligen mycket nöjd med sina spelares prestationer och enligt gambiska Observer menade man att spelarna utförde sin plikt och spelade sitt spel väl utifrån lagets upplägg och den spelidé som presenterats för dem. Sowe lät också meddela att de är mycket nöjda med Gambias fotbollsorganisations engagemang kring damfotbollen.

Nawettan-lagets tränare Pierre Gomez menade att en stor anledning till hans lags förlust var för lite träning till följd av kort varsel inför matchen. Han var ändå nöjd med sina spelares insats och passade på att påtala att han tycker det behövs mer stöd för damfotbollen i landet.

Kiqi dumbuya minteh 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.