VIKTIGT MEDDELANDE – till alla våra läsare och prenumeranter

Vi på thegambia.nu vill på grund av förekomna anledningar gå ut med ett allmänt pressmeddelande till våra läsare.

Som seriös webbtidning med officiellt avståndstagande gentemot allt som rör rasism, kränkningar, hatbrott, diskriminering, samt mobbing och personligt riktade påhopp och trakasserier, vill vi klargöra att vi aldrig kommer att ha acceptans för något av detta på vår webbplats eller i våra sociala medier som drivs i samarbete med denna webbtidning. För närvarande rör detta webbtidningen thegambia.nu, Facebook-sidan Thegambia.nu, Instagramkontot thegambianu, Twitterkontot thegambianu och Youtube-kanalen thegambia.nu.

Detta innebär att VI på redaktionen ALDRIG medvetet kommer att använda oss av källor som är utav rasistisk eller kränkande karaktär i sådant som publiceras under tidningens namn. Detta innefattar alltså ALLT som går under tidningens flagg, så som artiklar, krönikor, kåserier, intervjuer, informativa inlägg, videoklipp, delade bilder OCH tävlingar. Om vi t ex efterfrågar ett svar i en tävling så kommer svaret inte att vara hämtat från sajter eller sidor med rasistiskt, hatiskt eller kränkande budskap.

Det innebär också att NI som läsare och/eller prenumeranter är ålagda att hålla er till våra regler, vår etik och vårt ställningstagande på tidningen. Man får gärna diskutera sakfrågor, men detta ska ske under ordnade former med RESPEKT för varandra och utan personliga påhopp, samt vara relevant för artikeln/inlägget i fråga. OM något som postas på någon av våra ovannämnda medier (samt eventuella tillkommande sidor) strider mot tidningens etik så förbehåller vi på redaktionen oss rätten att, utan anmodan, radera bort detta. Detta kommer att göras av administratör för respektive sida/konto, chefredaktör eller tillförordnad chefredaktör på tidningen.

Vi vill avsluta med att TACKA för att ni följer oss, läser våra artiklar och deltar i våra tävlingar med gott humör och härligt engagemang. Vi uppskattar verkligen när ni har något att säga och tycka till om. Var inte rädda för att kommentera våra artiklar, debattera, diskutera och tycka till. Som ni kanske vet är detta möjligt att göra via flera olika typer av konton under varje artikel. Om ni har några särskilda önskningar på artiklar eller förslag om detta så tveka inte att höra av er till oss på gambia@thegambia.nu och är du själv sugen på att börja skriva för tidningen och känner att det skulle passa dig så är du också välkommen att kontakta oss för närmare information. Vi söker ständigt nya medarbetare och just nu är vi i stort behov av fotografer i våra tre storstäder, samt skribenter över hela landet. Thegambia.nu är en ideell webbtidning med fokus på Västafrika, men med utgångspunkt Gambia. Vi har även fokus på afrosvenska frågor och till viss del även nyhetsrapporteringar från hela den afrikanska kontinenten.

 

//Redaktionen på Thegambia.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.