Recept på Chebu Jenne

recept

Gör så här:

  1. Rensa fisken och dela den i 2 delar. Gör några hål i fiskköttet på vardera halva.
  2. Mal eller stöt samman (Använda gärna mortel, matberedare går också bra) torkad stark peppar, svartpeppar, persilja, 2 av vitlöksklyftorna och 1 nypa salt. Stoppa blandningen i hålen på fiskhalvorna.

  3. Värm upp oljan i en lagom stor gryta (10liters). När oljan är upphettad och börjar ånga, sänk till medelstark värme, lägg ner fisken och stek den brun. Så snart fisken är klar, tar du ur den från grytan igen.

(tips: håll gärna fisken varm i ett kärl som du täcker med aluminiumfolie eller på lägsta temperatur i ugnen)

  1. Medan fisken steker i grytan kan du passa på att hacka löken och 3 av mortelvitlöksklyftorna. Blanda sedan samman detta med 1 buljongtärning (gärna fiskbuljong) och lite peppar.
  • Blandning lägger du i grytan tillsammans med 3 matskedar tomatpuré, efter att du tagit ur den färdigstekta fisken. Men spara 1 matsked av blandningen, den ska användas i ett senare moment. Rör i grytan så att inget bränner fast och låt det fräsa i 2-3 minuter.

  • Häll sedan i ca 1 liter av vattnet i grytan och låt det koka upp. Tillsätt salt, samt alla grönsaker och fisken. Sänk värmen och låt småkoka i 20 minuter.

  • Ta ut grönsakerna och fisken och lägg sedan i den matsked av lökblandning som du sparade vid punkt 5. Tillsätt också det resterande vattnet och den sista matskeden tomatpuré. Höj upp värmen på spisen och låt allt koka i 5 minuter.

  • Under tiden tvättar du riset och lägger det sedan i grytan när de 5 minuternas koktid passerat. Sänk värmen igen och rör om i grytan för en jämn fördelning. Låt sedan allt koka ett tag så att du ser att vätskenivån har sjunkit. Lägg på locket!

  • Efter 6-7 minuter bör riset vara klart. Då är allt färdigt att serveras i en stor tallrik eller skål. Dekorera gärna fint med grönsakerna!

  • Smaklig måltid!

    ndey amie faal

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s