Sheasmörets förmåga

unnamed (1)Sheasmör kan göra ditt hår och hårbotten nytta på många olika sätt.
Även känd som karitesmör, är sheasmör ett beige/gulfärgat fett ämne tillverkat av nötterna från kariteträdet som växer på savannen i Väst-och Centralafrika. Karitenötträd eller sheaträd växer vilt i naturen och det kan ta upp till 50 år för trädet att mogna men det lever sedan vidare i cirka 300 år.
Träden behöver vårdas med omsorg. Dess odlingar tillsammans med tillverkning och distribution av sheasmör, är ett enormt företag i Afrika, där sheasmör ibland kallas ”kvinnors guld” eftersom så många kvinnor är anställda i produktionen.

 

Sheasmör har hög efterfrågan eftersom det har många läkande egenskaper:

  1. Den används för att kyla brännskador
  2. Lugna sår
  3. Tona ärr och ljusare hudbristningar
  4. Hjälpa till att bota hudåkommor såsom eksem, psoriasis och mjäll.
  5. Det kan också bidra till att minska rynkor genom att återfukta huden, främja cellförnyelsen och ökar cirkulationen.

En effektiv fuktighetskräm är sheasmör rik på fettsyror, som hjälper huden att behålla sin fukt och elasticitet. På grund av detta, är sheasmör en viktig ingrediens i många kosmetiska och hårvårdsprodukter.

mariannjie byline

 

One thought on “Sheasmörets förmåga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s