Veckans Bild (v6)

Veckans bild v6 Veckans bild är en hyllning till alla vackra träd i Gambia. Dessa stora, gamla träd som stått stadigt i landskapet under många år, tillsammans med de små plantorna som utgör nya generationens träd. Just detta träd känner troligen många som besökt Gambia igen. Det är ”internetträdet” vid Lamin Lodge på den södra flodbanken. Där har turister under åren lämnat sina avtryck i form av målningar längs hela stammen av trädet, och det går att hitta avtryck från många av världens alla hörn. Baobabträdet är annars ett välkänt inslag i den gambiska naturen, dessa träd som ser ut att vara upp och nedvända med sina kala grenverk och hängande baobabfrukter. Frukterna har dessutom den här tiden på året börjat skördats och överallt går det att hitta de torkade fröna och fruktköttet som är en riktig vitaminbomb och används till bland annat den goda Baobabjuicen.

anna wedin

2 reaktioner till “Veckans Bild (v6)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.