Veckans Bild (v7)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Ibland är det svårt att komma ihåg att ta tillvara på och uppskatta de små sakerna. En utav dessa saker här i Gambia är det rika fågellivet som oftast finns precis alldeles utanför dörren. Här vaknar man av fågelkvitter eller de något mindre uppskattade tupparna som gal utanför fönstret på morgonen. Så fort man sedan öppnat dörren är det en ständig ström av kvitter, skränande och alla andra fågelrelaterade ljud man kan tänka sig. Det är allt i från de minimala kanariefåglarna som sprätter omkring längs vägen till de enorma hökarna och örnarna som cirklar högt ovanför huvudet på en. Just de stora rovfåglarna är otroligt fascinerande och då speciellt gamarna som bara väntar på att hitta något ätbart och då inte har några större problem med att sitta riktigt nära människor, allt för att glupskt kunna äta det dom hittat.
Veckans bild är tagen just i ett sådant ögonblick då en gam upptäckt något ätbart och därför landat längs vägen mitt bland människor. Denna gång var det ett blivande trumskinn med lite kött kvar på som lockade.

anna wedin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.