Gör så här:
- Lägg kött, gul lök, salt, maggikuber, hackad peppar och hel peppar i en stor gryta. Häll sedan i vattnet.
-
Koka upp på högsta värme och sänk sedan till hög medelvärme och koka till köttet är genomkokt.
-
Tillsätt sedan den färska fisken och koka i ytterligare 10-12 minuter. Ta sedan ur fisken och den hela pepparn.
-
Nu lägger du istället ner okran och koriandern i grytan och låt grytan puttra tills vattnet har avdunstat helt. Rör med en träslev då och då.
-
Under tiden som grytan står och puttrar rensar du båda fiskarna på ben och sätter riset på kokning. Glöm inte tvätta riset!
-
Så snart vattnet är helt avdunstat tillsätter du palmoljan och låter det hela puttra på medelsvag värme tills oljan har kokat in väl med övriga ingredienser (ca 5-7 min). Fortsätt röra i grytan med jämna mellanrum.
-
Lägg i de rensade fiskarna i grytan och rör runt ordentligt. Lägg sedan i pepparn, utan att röra om. Låt puttra 3-5 min.
-
Servera Soupa och ris i en stor skål för alla att äta ifrån, eller på djupa tallrikar till var och en. Smaklig måltid!
(Soupan kan med fördel också serveras med t ex yams eller fufu)