Gambian Independence Day 2014

gambiaflagtextIdag är det Gambias nationaldag, vi firar dagen då Gambia blev självständigt från Storbritannien och den Gambiska flaggan hissades officiellt för första gången. Nästa år så kommer det vara femtio år sedan den 18e februari 1965 då Gambia blev självständigt efter att ha varit en brittisk koloni sedan artonhundratalet.

Gambias flagga som också firar 49 år som officiell flagga i Gambia är en av få afrikanska flaggor som inte är politiskt laddad. De vita linjerna i flaggan står för fred, renhet och enighet. Det röda i flaggan symboliserar savannen och solen, det blåa står för floden och det gröna för skogarna och jordbruket.

 

Vi på redaktionen önskar Gambia ett stort grattis på födelsedagen idag. Hipp hipp hurra

eva hallencreutz

2 reaktioner till “Gambian Independence Day 2014”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.