Veckans Bild (v9)

Veckans bild v9 Slitna, skitiga, trasiga och med en odör som får de flesta att backa undan. Sedlarna i Gambia måste hanteras varsamt, dels för att inte gå sönder men lika mycket för att inte förpesta andra saker i sin närhet. Likväl är dom värdefulla och används tills att dom nästintill pulveriserats. Det finns alla möjliga tänkbara varianter, alltifrån nya blanka sedlar (dock ett fåtal) till de riktigt slitna som allt som oftast är tejpade på alla håll och kanter. Man kan till en början förundras över att pengarna kan vara i så dåligt skick, men efter en tur till vilken marknad som helst inser man att det inte alls är konstigt, snarare ett under att dom inte luktar och ser sämre ut. Slaktaren som styckar, fiskaren med fiskrens över hela händer, barnen som lekt ute hela dagen och bilmekanikern täckt i motorolja är alla människor vars händer hanterat sedlarna och vars fickor som sedlarna passerat genom. Att dom därför luktar och ser bedrövliga ut är ju egentligen föga förvånande!

anna wedin

3 reaktioner till “Veckans Bild (v9)”

  1. Veckans bild är ett tema vi haft under en längre tid och som vi planerar att fortsätta ha under en lång tid, då det är uppskattat hos många läsare. Många läsare som växt upp i eller brukar besöka Gambia känner igen sig i bilderna och ofta väcker det många minnen. Bildtexten är till både för de som känner igen föremålet på bilden och för de som inte gör det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.