Veckans Bild (v10)

v 10 Att gå på en marknad i Gambia är en upplevelse i sig och än mer fascinerande är det att se den blandning varor vissa butiker erbjuder. Det är oftast i princip allt man kan tänka sig och lite till. Rissäckar, paraboler, matvaror, myggspiraler, skor, blöjor, cigaretter, godis och allt effektivt packat från golv till tak. För några månader sedan gjorde jag ett riktigt klipp i en utav dessa små shoppar och kom ut med ett par sandaler, en liten burk mjölk, lite godis och en halv tapalapa. För växelpengarna kunde jag sedan dessutom köpa några nyfriterade pannkaksbollar av kvinnan som sitter utanför shoppen. Vad kostade då hela kalaset? 50 dalasi eller i svenska pengar ca 9 kr. Att sandalerna sen höll i 2 veckor är kanske inte mer än vad man kan begära…

anna wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.