NYHET!! Förhandling i Malmö Tingsrätt pågår just nu

JusticeFör närvarande pågår förhandling i Malmö Tingsrätt, i säkerhetssalen angående förtal och hets mot folkgrupp mot de två gambisk-svenska Yusupha Sallah och Momodou Jallow. Vi på thegambia.nu har tidigare skrivit vid flera tillfällen om Yusupha Sallah som blev utsatt för en svår misshandel i höstas inför sin då 1 ½-årige son och Momodou Jallow, ordförande för Afrosvenskarnas forum för rättvisa, som vi intervjuade nyligen i samband med vårt uppmärksammande av Black History Month HÄR!

Den 32-årige gambierfödda Yusupha Sallah utsattes för en rasistisk våldsattack av ett flertal personer på Hyllievångsvägen i Malmö inför ögonen på sin endast 1½-årige son höstas.

Några veckor efter misshandeln klistrades affischer upp runt om i Malmö med tre personer med snaror runt halsarna. En av dessa personer var Yusupha Sallah, den andra var Momodou Jallow och den tredje personen var en person som ska ha stått bakom en masskjutning i USA i höstas.

Mannen som i dag åtalas i Malmö Tingsrätt ska ha varit på fri fot inför rättegången och även ha erkänt att det är han som stått bakom affischerna i Malmö med de tre nämnda männen och han ska även ha spridit dessa affischer på nätet. Mannen ska ha blivit dömd tidigare för liknande hatbrott mot Momodou Jallow. Han dömdes så sent som för två år sedan för förtal och hets mot folkgrupp. Då blev straffet villkorlig dom.

I dag är åtalspunkten även denna gång förtal och hets mot folkgrupp. Förhandlingen pågår i säkerhetssalen och beräknas pågå fram till cirka 16:40 på eftermiddagen.

 

Relaterat:

Gambier i Malmö utsatt för hemsk gängmisshandel framför ögonen på sin 1, 5 åriga son

Uppdatering om fallet med den grova misshandeln av Yusupha Sallah

Därför stödjer vår redaktion kampanjen Stop Afrophobia

Momodou Jallow om Black History Month

Mot afrofobiska hatbrott i Göteborg

Bildspel från manifestationerna mot afrofobi -14 september 2013 – Göteborg, Malmö, Stockholm

Alarmerande rapport om ökad afrofobi i Sverige

fatou touray 2013

2 reaktioner till “NYHET!! Förhandling i Malmö Tingsrätt pågår just nu”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.