Veckans Bild (v12)

Veckans bild v12 Veckans bild föreställer ett fynd som gjordes i vattnet längs en strand i Kartong. Detta underliga djur kallas i Gambia för Yeet och lever sitt liv i en stor snäcka. De tomma snäckorna ses dessutom rätt så frekvent på restauranger, men då som askkoppar. Själva djuret består i princip av en enda stor muskel och ingår i en del lokala maträtter, då oftast som små torkade bitar som får maten att smaka väldigt mycket hav och fisk. Dock påstås det att även buljongtärningarna Jumbo och Maggi görs utav detta djur som mest liknar en gigantisk snigel. Är det påståendet sant ska nog undertecknad börja salta maten istället för att använda Jumbo!

anna wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.