Spridningen av ebolaviruset har ännu inte hejdats

africa 200970 personer uppges nu ha dött i Guinea, i vad som rapporteras vara det första dödliga ebola-utbrottet i Västafrika. Nu stänger grannlandet Senegal gränserna för att försöka stoppa smittspridningen.

De flesta av fallen har uppdagats i sydöstra Guinea, som gränsar till Sierra Leone och Liberia. I ett försök att stoppa spridningen av ebolan, meddelar nu Senegals inrikesministerium att man stänger gränsen mot Guinea.

De senaste dagarna misstänks elva personer ha dött av viruset i Liberia och Sierra Leone, vilket höjer oron i hela Västafrika. Det tog Guineas myndigheter över fem veckor att bekräfta att det kunde röra sig om spridning av ebolaviruset, vilket har möjliggjort att spridningen kunnat få så pass starkt fäste.

Åtta fall av smittan har bekräftats i Guineas huvudstad Conacry den senaste veckan. Guineas myndigheter försöker dämpa paniken för smittorisken och meddelar att den är överdriven då endast 19 fall av ebola konstaterats genom laboratorietester.

Det återstår nu att se om de 70 nya dödsfallen verkligen är personer som bär på ebolaviruset.

Thegambia.nu har tidigare rapporterat att Läkare Utan Gränser satt in stora resurser för att förhindra smittspridningen. Vi har också rapporterat om hur Gambia officiellt gått ut och meddelat hur de förberett sig för att stå emot eventuell smittspridning till landet.

Tidigare artiklar:
Ebolavirus bakom dödlig epidemi i Guinea
Officials: Gambia ready to tackle any suspected case of Ebola
Ebola i Liberia – eventuellt också i Sierra Leone och Kanada
Guinea förbjuder fladdermusätande, allt för att stoppa fortsatt ebolaspridning

fatou Lusi dec 2013
Fatou Lusi

En tanke på “Spridningen av ebolaviruset har ännu inte hejdats”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.