Skaparen av kontot @SvartKvinna träder fram

För knappt en månad sedan skapade hon kontot @SvartKvinna. På rekordkort tid har hon nått över 1500 följare både på Twitter och Facebook och på Instagram har hennes konto nära 18000 följare. Ikväll träder hon fram i Aftonbladet TV:s program ”Partiprogrammet”.

Thegambia.nu kan berätta att det är 24-åriga Fanna Ndow som ligger bakom kontona. Hon upprättade dessa konton för att uppmärksamma och visa på den sexualisering, exotifiering och rasism som många svarta kvinnor utsätts för idag. Att uppmärksamma och lyfta fram dessa företeelser är av största vikt i dagens samhälle. Via ”SvartKvinna” har Fanna Ndow tydligt påvisat den ständiga objektifiering och rasism, med upprepade strukturer, som råder i vårt samhälle.

Fanna skriver själv på Facebook;

Jag var anonym till en början för att jag var osäker på hur initiativet skulle mottas. Men nu slopar jag anonymitetsgrejen för att kunna medverka och lyfta frågan i olika forum. Jag var också anonym för att förlägga fokus på sakfrågan, nämligen kontinuiteten i händelserna hundratals kvinnor runt om i Sverige hamnar i. Vad jag personligen har upplevt är därför i min mening ointressant.

Ikväll ser ni henne framträda i Partiprogrammet klockan 19.00.

Se Fanna, Mihae Roland och Sara Abdollahi live på Scandic Grand Central eller online på Aftonbladets TV.

Uppdatering 20:40
Läs gärna Fannas egen debattartikel på debatt.svt.se

svartkvinna banner
copyright @svartkvinna

Thegambia.nu skrev om #svartkvinna när kontona precis startats här!

 

 

 

 

 

Kiqi Dumbuya
Kiqi Dumbuya

En tanke på “Skaparen av kontot @SvartKvinna träder fram”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.