Veckans Bild (v15)

DSC_0019 (2) För alla som någonsin smakat hemlagad gambisk mat har nog veckans bild hög igenkänningsfaktor, eller kanske snarare stark. Chili i alla dess former används i gambisk mat, färsk, malen, hel, pulver eller torkad, gemensamt för dessa är dock att det blir hett!

De små röda habaneroliknande chilifrukterna som oftast används hela och får koka med i grytan för att ge smak och sedan skickas runt i skålen till de som vill ha ytterligare lite hetta kan för någon som inte vet bättre misstas för paprika, och det är en upplevelse som man sent ska glömma. För de resenärer som vill ta med sig lite hetta hem till Sverige och den svenska maten finns det utmärkt chilipulver att köpa på alla lokala marknader i små plastpåsar, som oftast räcker betydligt längre än vad man kan tro.

anna wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.