Ett Gambia för golftokiga vänner

Bild: NASA
Bild: NASA

Du vet att Gambia har sol och fina stränder. Men visste du att du även kan ta med din golftokiga vän eller partner hit?

Gambia är känt för fina, icke överbefolkade stränder, en vänlig befolkning, låg prisnivå och erbjuder dessutom en spännande kultur och ett rikt fågelliv. Men landet ståtar även med två golfbanor. Den ena heter Fajara Golf Club och den andra Kololi Beach Club Golf Course. Båda har 18 hål och den i Fajara är öppen för alla, året om. Man kan hyra klubbor på plats, och caddies finns tillgängliga. Restaurang, klubbhus och övriga faciliteter finns. Enligt uppgift på nätet kostar det 500 dalasi per dag att spela (ca 80 kr, april 2014).

Under torrperioderna är gräset på greenerna snarare brunt än grönt, men det går utmärkt att spela ändå och banan i Fajara har fina omdömen på nätet. Ken, som har handikapp 23, skriver bland annat att banan har mycket vackra vyer och är en lagom utmaning. Han uppskattade även sina caddies och instruktörer.

Gambia är beroende av turismen och golfare som vill spela i ett vänligt land med låg prisnivå och ständig sol (i alla fall under torrperioden) har därmed ytterligare ett land att välja bland.

Ett annat plus är att banan i Fajara ligger mycket nära stranden. Har man en golf-ointresserad äkta hälft kan man alltså lätt dela på sig för några timmar. Eller avsluta dagen med ett svalkande dopp i havet.

Alltså, välkommen till Gambia – även du som vill ägna semestern åt att spela golf!

helena svensson signatur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.