Semestra i Gambia i sommar

Vill du njuta av en lugn och avkopplande sommarsemester lite längre bort än medelhavet så är Gambia det perfekta alternativet. Då det inte är turistsäsong under sommaren kan du räkna med nästintill tomma stränder och en riktigt avstressande semester som dessutom ger dig MASSOR av värme och sol blandat med någon kraftig regnskur. Vi på TheGambia.nu vill därför slå ett slag för Gambia som resmål även under sommaren och har därför samlat en rad olika alternativ på hur man tar sig till Gambia under sommarmånaderna.
Nedan finns kort information om varje flygbolag som flyger till Gambia och länkar till deras webbsidor. Notera att följande tips enbart kan ses som vägledning och var noga att läsa information gällande din resa som finns angivet på vardera flygbolags webbsida.

SN Brussels

Flyger till Gambia via Bryssel från Stockholm/Bromma alternativ Göteborg/Landvettern ett flertal gånger per vecka under hela sommaren. Det kanske mest erfarna bolaget och som förutom att flyga till Gambia specialiserat sig på destinationer i Afrika. Vissa av avgångarna innebär ett stopp (utan flygplansbyte) i Dakar. Bolagets servicekontor är beläget i närheten av Senegambia, längs Bertil Harding Highway. Tillåter 2 bagage á 23 kg, totalt 46 kg bagage.

Royal Air Maroc

Ett relativt nytt alternativ för att flyga från Sverige/Arlanda till Gambia. Flyger mellan 2 och 3 gånger i veckan till Banjul under sommaren med mellanlandning och byte av flygplan i Casablanca. Vissa avgångar har ett extra stopp på sträckan Casablanca – Banjul, i dagsläget är dock utresa på lördagar samt hemresa på torsdagar det mest tidseffektiva alternativet. Bokning görs via bolagets hemsida och på plats i Gambia finns ett servicekontor beläget i The Village, längs Bertil Harding Highway, i närheten av Senegambia. Tillåter 2 bagage á 23 kg, totalt 46 kg bagage.

Vueling

Lågprisbolag som flyger från Arlanda via Barcelona till Gambia. Har i dagsläget avgångar 2 gånger i veckan under sommaren. Tillåter ett bagage á 23 kg.

Gambia Bird

Gambias egna flygbolag som ingår i en tysk koncern och flyger till Banjul från både Barcelona och London. Det här alternativet kräver att man själv bokar en separat resa till och från Barcelona alternativt London, billiga alternativ finns att hitta till exempel HÄR, båda alternativen kräver dock en övernattning i endera Barcelona eller London då avgångarna sker relativt tidigt under förmiddagen. Via Barcelona är dock Gambia Bird det i dagsläget billigaste alternativet och utresa/hemresa sker under sommarsäsongen på söndagar. Väljer man att flyga via London sker ett stopp i Sierra Leone/Freetown innan slutdestinationen Banjul nås. I dagsläget finns det 2 avgångar per vecka från London. Bolagets kontor i Gambia finns längs Kairaba Avenue. Tillåter 30 kg bagage i ekonomiklass.

Gambia Experience

Ett brittiskt charterbolag som också erbjuder enbart flygstolar. Flyger under sommaren på fredagar från London/Gatwick till Gambia. Även detta alternativ innebär att man själv måste boka en separat resa till och från London. Tillåter 20 kg bagage (vid bokning av enbart flygstol) under sommaren 2014.

Anna Wedin
Anna Wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.