Veckans Bild (v20)

DSC_0029 Palmblad som rasslar och rör sig i den ljumma vinden, och dignande klasar med färska koksnötter. Veckans bild tillägnas dessa vackra palmer som dels ger skyddande skugga, men kanske främst dess fantastiskt goda kokosnötter som inte bara är goda utan nyttiga också! Kokos i alla dess former är populärt just nu, alltifrån i matlagning till hudvård, och i Gambia är sällan en kokospalm långt borta. Att få en alldeles färsk kokosnöt och få dricka kokosvattnet för att sedan hugga in på själva kokosen är en lyx svår att finna i Sverige, men desto lättare i Gambia. Den färska kokosens vatten fungerar dessutom alldeles utmärkt istället för Resorb (vätskeersättning) när solen och värmen gjort sitt och man glömt vattenflaskan hemma.

Anna Wedin
Anna Wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.