Gambiska kulturveckan i Göteborg 2014 – Fotboll

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Göteborgs gambian cultural week gick av stapeln i helgen och Thegambia.nu besökte tillställningen under lördagseftermiddagen, då det bjöds på fotboll ute i Hjällbo.

Årets kulturvecka i Göteborg låg inplanerad lite tidigare än vanligt, vilket beror på muslimernas högtid Ramadan, som infaller mitt under semester- och sommarledigheten i år.

Hos oss på thegambia.nu har ni tidigare kunnat läsa om helgens upplägg. Vi valde att besöka fotbollseventet ute i Hjällbo. Just fotbollen är den del av Göteborgs kulturvecka som är öppen för hela familjen, gammal som ung, och det uppskattas ofta väldigt mycket av både barn, ungdomar och äldre. Det säljs mat och dryck för den som blir hungrig eller bara lite sugen på t ex grillat kött. Är man mest intresserad av att umgås och träffa vänner man inte ser så ofta så är denna stunden ett alldeles ypperligt tillfälle för det också. För barnen finns härliga utrymmen att springa av sig på och leka och för de fotbollstokiga är det givetvis match nere på planen som gäller.

I år var det endast Stockholm som kommit med fotbollsspelare för att möta göteborgarna och göra upp om bästa stad. Oturligt nog hade Stockholm själva inte ett fullt lag att ställa upp med, så Göteborg fick låna ut några av sina egna spelare för att en match med två fulltaliga lag skulle kunna spelas.

Som publik kunde jag inte låta bli att undra hur göteborgarna egentligen tänkte i valet av spelare att lämna på lån, då de mer eller mindre gav bort vinsten. Jag vill hävda att de lät ett par av sina bästa spelare gå över till Stockholms-sidan. Stockholm vann matchen med 5-1 och fyra av de fem målen gjordes av göteborgare..

Förutom fotboll pågick två olika fester i helgen, men någon närmare rapport från dessa aktiviteter har vi tyvärr inte här på tidningen.

Nu inväntar vi Stockholmsveckan och hoppas kunna bjuda på lite smått och gott därifrån också framöver.

kiqi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.