Veckans Bild (v24)

DSC_0056 På landsbygden i Gambia strövar djuren fritt under dagarna för att sedan på egen hand hitta hem på kvällarna och oftast sova endera inne i compounden eller i ett eget litet bygge så som på bilden. Där får höns, getter, kor, får och ibland någon häst trängas bäst dom vill. Tillskillnad från i Sverige där man stängslar in djuren för att skydda både dom men också odlingar från att bli uppätna gör man tvärtom i Gambia. Här gäller det att stängsla in sina odlingar för att vara säker på att inga frigående djur äter upp ens skörd. I städerna ser det dock lite annorlunda ut, det ryktas nämligen om att det i Banjul numera inte är tillåtet att ha frigående djur på gatorna, och att dessa omhändertas. Kanske en smart säkerhetsåtgärd både för djur, trafik och människors planteringar.

Anna Wedin
Anna Wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.