SENASTE NYTT: Många dödsoffer vid två stycken bombningar i Nigeria idag

Enligt rapporter från delstatshuvudstaden Kaduna i staten Kaduna rapporteras det idag om två stycken bombattacker, varav en av dessa var en självmordsbombningsattack, som tog drygt 80 människors liv.

Den första attacken som tog 32 människors liv sägs ha varit riktad mot imamen Dahiru Bauchi. Imamen som varit/är en kritiker av Boko Haram och deras terrormetoder klarade sig dock.

Vid den andra attacken som riktade sig mot en marknad i centrum av Kaduna, alved drygt 50 personer och många skadades svårt. Boko Haram har tagit på sig båda attackerna.

Fakta:
Kaduna är en stad i centrala Nigeria, cirka 220 kilometer sydväst om Kano. Den är administrativ huvudort för delstaten Kaduna och hade ungefär 1,2 miljoner invånare 2006.

Boko Haram är en nigeriansk militant islamistgrupp, bildad 2002 av Muhammad Yusuf, och är sedan 2009 en beväpnad jihadistisk grupp. Gruppen är ansvarig för mängder av attentat i Nigeria och grannländer som kostat mer än 25 000 människor livet, samt har drivit 100 000-tals människor på flykt.

 

Anders Sporring
Anders Sporring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.