Nigeria drabbas av ytterligare ett fall av Ebola

Idag har rapporter kommit från Lagos, Nigerias största stad, att den läkare som behandlat den nu avlidne Patrick Sawyer också själv har infekterats av ebolaviruset. Patrick Sawyer var amerikansk medborgare, men anställd vid Liberias finansdepartement och dog strax efter sin ankomst till Nigeria för en vecka sedan.

Rapporterna bekräftas av Nigerias hälsominister Onyebuchi Chukwu, som också berättar att ett sjuttiotal personer som varit i kontakt med en avlidne är satta under kontroll och att ytterligare åtta personer nu är i karantän. Av dessa åtta har tre personer ‘symptom’ som kan tyda på att de också har drabbats av infektionen. Sjukhuset som tog emot den nu avlidne patienten Sawyer stängdes under förra veckan och kommer förmodligen inte att öppnas igen.

Lagos är Afrikas mest tätbefolkade stad med drygt 21 miljoner invånare och med en mycket ifrågasatt medicinsk infrastruktur. Det nya fallet är det senaste i det hitintills dödligaste utbrottet av ebola, vilket misstänks ha smittat drygt 1400 personer och dödat 826 personer.

Andra drabbade Länder är Sierra Leone, Liberia och Guinea.

 

Bild: Crashdburnd – commons wikimedia

 

Anders Sporring
Anders Sporring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.