Ingen Ebola i Senegal – Båda fallen avskrivna

Också den man av maliskt ursprung som isolerats och testats för Ebola i Ourossogui har nu konstaterats vara utan smitta från det fruktade Ebolaviruset. Redan tidigt i förmiddags meddelade medicinsk personal från sjukhuset att man såg klar förbättring med mannens hälsa och man misstänkte därför tidigt att det inte kunde röra sig om ett fall av Ebola.

Mannens febertemperatur hade tidigt i morse sjunkit från över 40 grader till det mer normala runt 37 grader. Även övriga symptom visade på klar förbättring och sjukhuspersonal som vårdat mannen menade att man med säkerhet kunde säga att det inte rör sig om Ebolaviruset.

Nu meddelar chefen vid regionsjukhuset i Ourossogui att man kan bekräfta att mannen inte är smittad med Ebola och man ämnar därför skriva ut patienten inom det närmsta. Man valde att möta den akuta situationen utifrån de föreskrifter som alla sjukhus i Senegal fått från Social- och Hälsoministern och som ska gälla vid alla misstänkta fall av Ebola. Ordern är att initialt isolera den sjuka, initiera behandling och kommunikation för prover och snabba provsvar. Situationen är hanterad och Senegal kan för nu konstateras fortsatt fritt från Ebola.

Bild: Ji-Elle

kiqi

En tanke på “Ingen Ebola i Senegal – Båda fallen avskrivna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.