Alhaji Jeng hoppar inte i stavhoppskvalet

Jeng, Friidrotts-VM 2013
Jeng, Friidrotts-VM 2013

Friidrotts-EM i Zürich är igång och om en kvart skulle vi ha sett svenska mästaren i stavhopp, Alhaji Jeng göra entré. Problem med upphoppsfoten har dessvärre ställt till det för stavhopparen.

Stavhoppskvalet inleds idag 10.15, men ingen Alhaji Jeng finns med. Jeng är regerande svensk mästare och vann SM förra veckan, var ohotad i stavhoppsfinalen i inomhus-SM i februari i år på 5,55 meter. Under Friidrotts-VM förra året slutade Jeng nia, trots smärtkänningar i hälsenan, på 5,65 meter. Jeng håller det svenska stavhoppsrekordet på 5,80 meter, men har inte nått de höjderna på många år. Efter år av återkommande problem med foten har beslut sedan tidigare tagits att operera upphoppsfoten efter tävlingarna i Zürich.

Mening var att vi skulle få se Jeng i årets Friidrotts-EM, men redan under onsdagen kände han av problem med foten och den visade sig svullen. Han har behandlats med antiinflammatoriskt, ultraljud och is för att få ordning på foten och kunna starta. Tyvärr har detta inte lyckats och han tvingas ställa in sin medverkan i EM.

 

kiqi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.