JUST NU: Ebola bekräftat i Senegal

Senegals hälsodepartementet har bekräftat sitt första fall av ebola och är nu det femte västafrikanska landet att drabbas av blödarfebern som tagit ett hårt grepp om västra Afrika.

Hälsoministern i Senegal, Awa Marie Coll Seck, sade till BBC under fredagen att en man från Guinea har bekräftats bära på viruset.

Det rör sig om en guineansk student som rest till Senegal trots att han bar på ebolasmitta. På tisdagen ska han ha tagit sig till ett sjukhus i landets huvudstad Dakar, men han berättade aldrig att han bar på ebolasmitta. Under onsdagen ska sedan Guineas hälsovårdsservice ha meddelat att man letade efter en ebolasmittad yngling som avvikit och enligt uppgifter skulle ha begett sig till Senegal.

Man kunde ganska snart från Senegals håll konstatera att den sjuka mannen i Dakar var den saknade guineanska ynglingen och han placerades omedelbart i karantän.

Senegal, som redan vidtagit stora säkerhetsåtgärder och stängt sina gränser mot Guinea, samt stoppat flygtrafik från de drabbade länderna, håller nu andan.

Bild: Flygbild över Dakar – Ji Elle

 

kiqi

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.