Apollo ställer in sina resor till Senegal

Foto: Fatou Touray thegambia.nu
Foto: Fatou Touray thegambia.nu

Sedan vi berättade om att Ving beslutat ställa in sina resor till Gambia fram till 23 december, har spekulationerna om inställda resor även till Senegal flödat fritt. Nu låter Apollo meddela att de ställer in sina resor till Senegal, som var deras nya resemål i Vinter.

På samma sätt som Ving meddelade att de inställda resorna beror på mindre efterfrågan av resor efter ebolautbrottet i Västafrika, låter Apollo meddela samma orsak. Ett fall av ebola har bekräftats i Senegal och inget i Gambia. Trots detta uppger många reseföretag att förfrågan om resor till hela Afrika har minskat på grund av ebolan.

Gambia är det land i Västafrika som är mest beroende av sin turism, men självklart påverkar det alla länder i Afrika när turismen sjunker. Trots att Afrika är stort och ett mycket fåtal länder har drabbats av ebolan, tycks kunskapen om Afrika låg i västvärlden, vilket innebär att många länder drabbas hårt av den minskade turismen. Att drabbas av ebola vid en semesterresa till Afrika anses av experter som mycket, mycket liten även i nuläget.

Ebola – Vågar man åka på semester?

Fatou Touray
Fatou Touray

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.