Väpnat bankrån i Bakau

GTBank Foto: Fatou Touray, thegambia.nu
GTBank Foto: Fatou Touray, thegambia.nu

Guaranty Trust Bank (GT Bank) i Bakau, Newtown, Gambia, blev i fredags utsatt för ett väpnat rån. Enligt uppgift ska tre maskerade män ha rånat banken, strax efter fredagsbönen och kommit över nästan 400 000 Dalasis. De beväpnade och maskerade männen ska ha kommit till banken i Taxi och därefter ha trängt sig in på banken. Väpnade rån är mycket ovanliga i Gambia och nyheten har därför väckt mycket uppmärksamhet.

Polischefen, Yankuba Sonko har uttalat sig till Daily Obeserver:

”Gambia är ett litet land och mina befäl är energiska att få brottet utrett inom några timmar. Om du har uppmärksammats på att polisen den senaste tiden stött på allvarliga brott, men som sedan har utretts inom 24 timmar. Väpnat rån är ett allvarligt brott och är mycket sällsynt i Gambia. Vi anser att det är ett avskyvärt brott och vi kommer definitivt att inta våra positioner.”

Enligt andra uppgifter ska de tre gärningsmännen, utöver masker för sina ansikten, ha burit kaftaner. De som utsattes för rånet, både personal och kunder i banken ska ha blivit mycket rädda.

Taxichauffören ska kort efter rånet ha kraschat med sin bil, vilket ledde polisen till ett gripande av taxichauffören. Han ska ha tagits in till förhör och enligt egen uppgift ska han ha hyrts som chaufför och beordrats att täcka sina registreringsskyltar inför rånet, för att inte kunna ledas till brottet efter rånet. Efter rånet ska chauffören dock ha fått panik och av den anledningen kraschat med sin bil. Han ska efter förhör ha lett polisen till den plats där han lämnade av rånarna och kort därefter ska två av de misstänkta männen ha gripits och förts till polisens högkvarter i Banjul.

Polisen uppger att de klarat upp brottet snabbt med allmänhetens hjälp.

De gripna, misstänkta gärningsmännen uppges vidare ha gambisk nationalitet.

Fatou Touray
Fatou Touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.