Nytt feberfall i Sverige kontrolleras för ebola

Sverige utreder återigen en person som drabbats av feber för att förhoppningsvis kunna utesluta ebolasmitta. En man som kommit från ett av de drabbade länderna har insjuknat i feber och finns under vård på universitetssjukhusets infektionsklinik i Malmö. Besked väntas inom närmsta dygnet.

Precis som med tidigare fall så rör det sig inte om något högriskfall, utan personen är under observation och prover för ebola har tagits och skickats iväg. Resultatet från proverna väntas inom 24 timmar och på kliniken menar man att det förhoppningsvis inte rör sig om ebola.

Smittskyddsläkare Håkan Ringberg sade under fredagskvällen till Sydsvenskan;

– En mycket vanligare orsak till feber när man kommer från de här länderna är ju malaria. Och det kommer man ju att undersöka under kvällen. Sedan tar man kanske inte alla andra prover innan man har fått ebolaprovet, förhoppningsvis negativt.

Sverige har idag tydliga rutiner för vad som skall följas om man har ett fall som, utifrån minsta symptom och nyligen ankomst från drabbade länder, skulle kunna röra sig om ebola.

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.