41 döda när del av megakyrka kollapsar

fakta kyrkaIgår kollapsade en del av en ‘megakyrka’ i Ikotundistriktet i Nigeria. Totalt har man ur rasresterna grävt fram 41 döda och drygt 123 skadade. Hur många som saknas är fortfarande oklart. Det var under arbetet med att bygga till tre våningar på den del av komplexet som huserar utländska gäster som raset inträffade.

Kyrkan tillhör den självutnämnde profeten T B Joshuas The Synagogue, Church of All Nations (SCOAN) som i olika medier har anklagat Boko Haram för att ha utfört det attentat mot hans kyrka som orsakade raset.

T B Joshua har en närmast fanatisk skara följare från både Nigeria och resten av världen som attraheras av hans helande krafter och hans profetior. Varje vecka predikar han för enorma skaror av människor som kommer till hans möten och enligt hans webbsida tusentals besökare från andra länder. SCOAN driver och äger en kristen TV-station. Emmanuel TV, som sänder i de flesta afrikanska länder.

T B Joshua säger i ett uttalande att:

”In a few weeks, the truth behind the collapsed building will be revealed. The last time the Boko Haram issue occurred, the press were against the church including the police but after some weeks, the truth behind the attack was revealed.”

Källor: Aljazeera, Yahoo News och SCOAN.org

Anders Sporring
Anders Sporring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.