Premiär: Ibrahim Ebrima Faal i "Den hemliga ingrediensen"

Imorgon, fredag 19 september, har föreställningen ”Den hemliga ingrediensen” premiär på Teater Trixter i Göteborg. Pjäsen har uppstått ur det tvååriga Drömfångarprojektet och en av rollerna spelas av svensk-gambiska Ibrahim Ebrima Faal.

I våras kunde vi se Faal i monologen Bananhuset på Angeredsteatern. Han har också varit aktuell med flera kortfilmer och ansvarade för rollbesättningen av filmen om John Hron.

Faal i Bananhuset, april 2014 - Foto: Kiqi D Minteh/Thegambia.nu
Faal i Bananhuset, april 2014 – Foto: Kiqi D Minteh/Thegambia.nu

Nu ser vi alltså Faal i en av rollerna i helaftonspjäsen ”Den hemliga ingrediensen” och på Teater Trixters hemsida kan man bland annat läsa följande om föreställningen;

Som en missförstådd Alice i Underlandet befinner sig Narko plötsligt i ett landskap som liknar fiskeläget hon växte upp i. Nät, spets, tjära, mammas gamla kokbok och hennes lilla älsklingssyster som åter vill leka med dockor. Verkligheten är svår att få grepp om när middagsmaten får liv, och hon får besök av Jesus som tröttnat på sitt eget martyrskap och Pan som plågar sin flöjt, som en gång var hans älskarinna.

Pjäsen är inspirerad av drömmar från projektet Drömfångaren som var ett två år långt projekt där man utforskade drömvärlden. Genom alla de samtal, föreläsningar, workshops och vernissager som varit en del av projektet har materialet till pjäsen kunnat växa fram. Huvudpersonen i pjäsen, Narko har till och med en egen profil på Facebook där hon har brevväxlat med olika personer om deras drömmar.

Pjäsen spelas under hösten på Teater Trixter, med premiär imorgon 19.00. Författare och regissörer till pjäsen är Karin Blixt och Petra Revenue, tillsammans med ensemblen och drömmares hjälp. I övriga roller ses bland annat, Åsa-Lena Hjelm, Anders Lönnbro, Ingvar Örner, Helen Söderqvist, Karolin Kent och Karin Blixt.

Relaterat:
Ibrahim Ebrima Faal är Alex i Bananhuset

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh

En tanke på “Premiär: Ibrahim Ebrima Faal i "Den hemliga ingrediensen"”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.