Åtta personer döda i Guinea efter våldsam attack

Foto: Army Medicine
Foto: Army Medicine

Åtta döda personer har hittats i Guinea, varav tre journalister och ett flertal sjukvårdare, efter att ha delat ut information om Ebola i en by nära staden Nzerekore. Tre av de åtta kropparna hade fått sina halsar avskurna. Attackerna utbröt i ett område som ligger nära den marknad som utsattes för ett uppror förra månaden, då många i befolkningen felaktigt misstänkte arbetare för att kontaminera området, när de i själva verket sprutade desinfektionsmedel för att minska risken för spridning av viruset.

Guineas premiärminister Mohamed Saïd Fofana meddelade att sex personer har gripits efter händelsen. Myndigheterna i de drabbade områdena står inför mycket svåra prövningar, då många människor är rädda, felaktig information som sprids och försvårar läget, samt stigmatisering av människor i de drabbade områdena.

Ebolautbrottet i Västafrika startade i gränsstaden Guéckédou i Guinea, vilket är i närheten av där tisdagens attack inträffade. Spridningen i området har inte ökat lika snabbt här som på andra platser, till exempel Liberia. Ungefär 33 % av de rapporterade fallen i landet har dock inrapporterats de senaste tre veckorna, vilket indikerar att utbrottet är långt ifrån att vara under kontroll.

BBC:

Källor: Reuters och Washington Post och BBC

Fatou Touray
Fatou Touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.