Brandolycka vid Albert Market i Banjul, Gambia

En brand utbröt tidigare under tisdagen vid Banjuls stormarknad, Albert Market i Gambia. Orsaken till branden sägs vara en elektrisk gnista från en mätarställning som finns installerad på marknadsområdet.

Brandolycka, Albert Market - Foto: Hatab Fadera
Brandolycka, Albert Market – Foto: Hatab Fadera

Branden startade runt 14.00, lokal tid och ska ha spridit sig snabbt. Kraftig brandrök utvecklades och spred sig som ett tjockt täcke över himlen, vilket lockade till sig tusentals nyfikna åskådare bland de som befann sig vid marknaden för sedvanlig shopping.

Marknadsförsäljare och annat folk kom rusande från alla möjliga håll för att hämta vatten i ett försök att begränsa och kontrollera branden. Gambias Räddningstjänst anlände snart till olycksplatsen och man kunde slutligen få stopp på brandinfernot.

Sju av de närliggande butikerna och lagerhusen ska ha fattat eld och blivit förstörda i branden. Enligt uppgifter värderas förstörelsen till miljoner dalasis och många har uttryckt sin oro för de berörda butikerna.

Borgmästaren i Banjul, Abdoulie Bah och alla drabbade butiksägare uttryckte chock över katastrofen och har nu gått ut med en brådskande vädjan om att man så fort som möjligt ska gå samman för att hjälpas åt att lindra lidandet för alla drabbade.

Inga uppgifter om personskador har kommit till thegambia.nu:s kännedom.

 

Kiqi D Minteh
Kiqi D Minteh
Hatab
Hatab Fadera

En tanke på “Brandolycka vid Albert Market i Banjul, Gambia”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.