Rädda ditt hår med hjälp av sidentyg

Oavsett vilken hårtyp du har kan det vara svårt att behålla en frisyr fräsch och stylad under natten, speciellt om du har lockigt hår.

Att sova med lockar och vakna upp frizzfri är en utmaning för många.Vi vaknar ofta upp med tillplattad, frizzig eller fluffig frisyr som är svår att hantera! Oavsett om du föredrar att sova med vått eller torrt hår har jag ett enkelt tips för natten som inte kräver att du behöver styla om eller tvätta håret varje morgon. Sidenmössan, -sjalen eller -kudden!

Fördelarna med att bära eller ligga på något i sidenmaterial är många. Här kommer några punkter om varför du bör sova på siden.

 • Foto: afrostore.se
  Foto: afrostore.se

  Skyddar frisyrer
  Den hårda sanningen för att vakna upp med stylat vackert hår är att gå till säng med en inte så fin sidenmössa. Ett annat alternativ är sidenkudden.

 • Hjälper till att förhindra kluvna toppar
  Om du för närvarande letar efter ett sätt att förhindra kluvna hårtoppar så är sidenkudden/sidenmössan de bästa alternativen för natten, eftersom sidenmaterialet minimerar friktionen.
 • Minskar hårfriktion
  När håret ständigt gnuggas mot kuddar och lakan (de flesta tyger och material) går hårstråna sakta men säkert av på grund av friktionen. Ett tydligt exempel; Hår längst bak i hårfästet är ibland mycket kortare än resten, detta beror på friktionen mellan hår och halsband/halsduk/tröja m.m.
 • Siden hjälper till att behålla längden
  Vill du se ditt hår sakta växa och bli vackert långt? Då är det en stor fördel att sova på siden!
 • Minskar torrhet
  Om du vill att ditt hår förblir återfuktad efter natten finns inget annat sätt än siden. Materialet är otroligt bra på att hålla in fukt och håret förblir återfuktat hela natten lång. När ditt hår inte gnuggas mot bomull upplever du mindre torrhet eftersom bomullsmaterialet suger upp oljan och fukten ur håret.

Sidentyg har många bra fördelar, speciellt under natten, för dig med lockigt hår. Satintyg funkar lika bra som siden och du får helt enkelt behålla ditt hår friskt och i stil!

 

Marian Marijayne Njie
Marian Marijayne Njie

 

En tanke på “Rädda ditt hår med hjälp av sidentyg”

 1. Du skriver om siden, men mössan på bild är satin och det är inte samma sak överhuvudtaget. Finns sov mössan i siden också alltså?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.