Hur muslimerna inskränker vår vardag

Jag skrev en kommentar i en tidning. Den var inte viktig, egentligen, eller ens särskilt klok och genomtänkt, men artikeln handlade om religionskritik. Och som många vet samlas muslimhatarna som arga bålgetingar runt sådana artiklar.

En sådan ilsken man skrev så här:

”Om islam inte hade tagit sån stort utrymme i Sverige idag, så hade nog få brytt sig. Men nu när det är som det är så gör man det till en fråga för alla, oavsett tro.

Det ska vara halal överallt, det ska vara böneutrop, det ska vara sär-rättigheter när det gäller hygienen på sjukhuset, det ska vara speciella bad tider på badhusen, kvinnor måste passa sig så de inte försöker ta i hand med en muslim och blir anmälda till DO.

Ja listan kan göras oändlig på inskränkningarna som görs i allas våra liv, oavsett om du är kristen, ateist, buddist eller nån annan religion. Då får muslimer helt enkelt finna sig i att folk uttrycker sitt missnöje.”

Jag tycker detta är så intressant att jag vill att vi reflekterar lite runt orden.

Det är lätt att avfärda den, förstås. Det finns idag en enda moské med böneutrop fem minuter i veckan i hela landet. Det är ett par enstaka badhus som har stängt för män någon timme emellanåt. Och det finns ett par DO-anmälningar gällande handhälsningar – inte för att folk har försökt ta muslimer i hand, utan för att de nekats jobb, men de har inte fått rätt. Man får neka jobb till hälsningsvägrare.

Uppsala moské, en utav Sveriges moskéer. Foto: TheGambia.nu
Moskén i Uppsala. Foto: TheGambia.nu

Det intressanta är förstås inte att han har fel, utan att han verkligen känner så här. Nästan helt säkert har han aldrig någonsin försökt ta en muslim i hand eller passerat Fittja en fredag precis under böneutropet. och när jag ska försöka hitta vilka badhus som har kvinnotider lyckas jag inte ens, så jag är rätt övertygad om att hans badhusbesök inte saboterats heller.

Ändå är han kränkt. Rasande. ”Listan kan göras oändlig.”, säger han.

En annan person skriver:

”Har du sett någon annan religion som krävt så mycket av andra länder som islam? Delar utav england går idag under sharia lagar. Är det så vi vill ha det i sverige? Ska vi dela upp sverige i olika delar. Varför många motsätter sig är nog på sättet detta görs på. Buddisterna tex kräver ingenting tex så varför ska sverige då acceptera att muslimer ska få hela tiden? Sen går många inom islam ut med att man ska stena homosexuella till döds och även judar vad är det för värderingar? Är det mer ok att dom kommer med sånna värderingar än att hitler gjorde det?” 

De där ”delarna utav England” som ”står under sharialagar” kanske kräver en viss förklaring. Det fanns sedan länge en rätt för judar i England att ha en egen domstol, som får döma i tvistemål där båda parter är överens. När muslimerna också ville ha en sådan domstol var det svårt att neka. Sedan i somras kan den muslimska domstolen även upprätta testamenten. Men eftersom allt är frivilligt skulle egentligen ett företag lika gärna kunna utföra i princip samma tjänst.

Det finns mig veterligt ingen som klagar på den judiska domstolen – bara den muslimska. För ordet sharia väcker alltid avsky, och får folk att se framför sig hur tjuvahänder huggs av och kvinnor stenas.

"Fru Justitia" Foto: Fatou Touray, TheGambia.nu
”Fru Justitia” Foto: Fatou Touray, TheGambia.nu

Ja. Vi vet. Militanta jihadister har inte gjort livet lätt för alla andra muslimer. Först elfte september och Madridbombningen, nu ISIS, och däremellan Taimour Abdulwahab, barngiften i Saudi och annat hemskt. Men de flesta av oss kan skilja på militanta jihadister och övriga muslimer.

Nej, det som förundrar mig mest med de svenska muslimhatarna är deras fasta övertygelse om att muslimer här och nu, i stort och smått, förstör vårt samhälle, med sina abnorma krav att vi andra ska förändra oss. Hatarna sitter framför sina datorer och ser på klipp efter klipp där påstådda muslimer, som ofta egentligen inte alls är det, gör dumma saker någonstans i världen – slår en kvinna, sparkar en hund, kastar ett barn från ett tak eller gifter sig med ett barn, och känner sig kränkta över hur deras tidigare perfekta liv nu inskränkts och förstörts, trots att knappast något av detta har hänt i deras närhet.

Muslimerna blir en symbol för allt som är fel i livet.

Ibland måste jag skratta åt de arga. Men det brukar fastna i halsen. De har samma hat som Breivik. De är lika övertygade om att vårt land är invaderat och måste räddas. Skillnaden är att Breivik tog sig bort från sitt tangentbord och gick till handling.

Jag hoppas i alla fall att det är en skillnad.

===

Från samma tråd:

”Helena Lind Trotzenfeldt muslimerna har efter en intervju gått ut med att dom följer landets lagar så länge det inte motsätter sina egna sharialagar och dom säger att man ska stena homosexuella och hugga av händerna på tjuvar. Men visst du får gärna vara del utav det hela.” [Länk till imam i Danmark.]

”Helena Lind Trotzenfeldt mycket märkligt att det finns så många olika grupper och så många olika filmklipp där dom lägger fram exakt dom här lagarna som syftar på att stena homosexuella och hugga händerna av tjuvar. Jag är precis lika mycket emot om det hade varit en kristen sekt. Det jag inte förstår dom muslimer som inte håller med angående dessa lagar eller stöder isis varför hör man aldrig några kritiska röster i sånna fall i från andra muslimer. Hör du idag några liknande händelser när det gäller buddism eller hinduism eller kristendom? Ja på 14-1500 talet var korsriddarna precis lika brutala som islamisterna är idag.”

”Helena Lind Trotzenfeldt Foliehatt på: ”Det är en konspiration!!!!!”

Det är ju säkert buddister, hinduer och kristna som mördar folk överallt och skriker Allah, och detta endast för att få de stackars fredliga muslimerna att hamna i dåliga dager. Japp, sååå måste det vara. Islam och muslimer är ofelbara!

Jag kan inte annat än att hoppas att våra galna politiker ska fortsätta som de gör med den muslimsa invandringen. Ska bli riktigt kul att se alla kvinnor som har stått och hejat på i alla år när alla deras rättigheter tas ifrån dem och de tvingas gå omkring i heltäckande sopsäckar.

Speciellt kul ska det bli att se alla islam dyrkande feminister i det framtida svenska kalifatet . Feminister som gnäller om det hemska ”patriarkatet” i Sverige, men försvarar islam med näbbar och klor.”

”Helena Lind Trotzenfeldt läs denna vers, källan är själva koranen. om du har svårigheter i att läsa arabiska så kan du läsa den engelska översättningen under. Avskyr människor som försvarar religioner utan att ha läst källan- vilket är i detta fall är koranen ( utgångspunkten för muslimer)”

”Helena Lind skriver ”Kritik mot muslimer handlar om att tro att de tänker ta över västvärlden och skära halsen av alla kristna.”

Du anser dig vara påläst och häver ur dig det? Det finns inte någon känd kritiker av islam som påstår den saken, utan det är en myt som odlas av sekten som bor på Södermalm och kallas kultureliten. Däremot arbetar Muslimska Brödraskapet öppet för att återupprätta kalifatet och inlemma länder som Sverige i detta kalifat, vilket du borde känna till om du är så påläst som hävdar. Ingen påstår vidare att alla muslimer är islamister, men flera underökningar visar att en knapp majoritet är just det. Två tredjedelar av alla muslimer i väst sätter sharia före landets lagar enligt en tysk undersökning. Det betyder i Sveriges fall mer än 200 000 människor.”

 

 

Helena Trotzenfeldt
Helena Trotzenfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.