Big Brother Africa

Big Brother Africa har sänts för nionde säsongen i år. I Johannesburg, Sydafrika, hade flera deltagare från fjorton olika länder runt om på kontinenten samlats för att tävla i årets Big Brother-tävling. Säsongsstarten blev dock framflyttad på grund av en brand i det ursprungliga Big Brother-huset, som i år fanns i Johannesburg. Ett nytt alternativt BB-hus fick snabbt byggas upp och två deltagare från Rwanda och Sierra Leone fick lämna. 

Big Brother, Africa
Foto: Fatou Touray, Afropé

Något som var unikt för årets säsong var att kvinnorna dominerade spelet de första veckorna, både genom att vinna immunitet under tävlingarna men också genom att det bara var tjejer som åkte ut ur huset de första sex veckorna. Efter ett antal veckor kom dock killarna ikapp.

Årets vinnare blev en man vid namn Idris Sultan som kammade hem 300.000 dollar. Mannen som fick smeknamnet ”Mr. Lover Man” på grund av alla hans sexuella relationer i reality showen. En nyfikenhet om vad han hade för planer med pengarna blossade upp och frågan blev snabbt ställd. Idris själv kände att han ville låta vinsten smälta in och därefter fundera på vad exakt han vill göra. En självklarhet var dock att han skulle ge tillbaka till Afrika på något sätt, säger han till BBC Africa.

Nu i efterhand berättar Idris att han vill bidra till hela ungdomen i Afrika och inte bara hemlandet Tanzania. Han berättar även att han är säker på att han aldrig hade vunnit utan sina fans och därför vill han tacka dem.

Big Brother Africa är en av Afrikas största realityshows och har varit det sedan första gången programmet sändes, 2003. Tidigare vinnare från programmet har kommit från Zambia, Angola, Nigeria, Namibia, Zimbabwe Sydafrika och Tanzania för andra gången i år.

Mer om:

Big Brother Africa

Idris Sultan (Facebook)

Idris Sultan (Instagram)

Idris Sultan (Twitter)

Hawa Sallah
Hawa Sallah

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.