TV4:s nya musiksatsning – Lyckliga Gatan

Den 7 januari startade ett nytt musikprogram på tv4, ”Lyckliga Gatan”. Programmet går ut på att två artister från olika genre och som kommit olika långt i sina musikkarriärer träffas under några dagar och gör tolkningar av varandras låtar. Flera av de deltagande artisterna är afrosvenskar och artisten Näääk gör sin programledardebut i programmet. Ikväll ser ni det fjärde av sex avsnitt i programserien.

IMG_20150107_212328
Gee Dixon tillsammans med Näääk Skärmavbild: TV4 play

I säsongens första program träffades artisterna Arja Saijonmaa och Gee Dixon.
Arja är en internationell sångerska från Finland som slog igenom på 70-talet. Hon slog igenom i Sverige med sången ”Jag vill tacka livet”, som hon sjöng på Olof Palmes begravning.
Gee är en kille som rappat sedan ung ålder och turnerat runt i Sverige med Ken Ring. Han har även medverkat i ett antal låtar, så som ”50 länder” med Mohammed Ali och ”Swish” med Stor. I höstats släppte han även sin debutsingel ”Mitt Liv”.

 

20150125_124845
Samboii – Skärmavbild: TV4 play

I andra programmet träffades Harpo och Samboii.
Harpo slog precis som Arja Saijonmaa igenom på 70-talet och har gjort flera kända låtar, däribland ”Sayonara”. Harpo föddes i Stockholm, men bor numera i Halmstad, där han arbetar med hästar.
Samboii är ny inom den svenska hiphop-världen. Han har sedan tidigare arbetat med OIAM och nyligen släppte han debutsingeln ”Vägra Vara”.

 

Fullskärmsinfångning 2015-01-25 131602.bmp
Kumba – Skärmavbild: TV4 play

Tredje veckan träffades den legendariska svenska sångerskan Kikki Danielsson och rapparen Kumba.
Kikki är välkänd för låten ”Bra vibrationer” som kom ut på 80-talet och för sin medverka i Melodifestivalen ett flertal gånger.
Kumba slog igenom i Linda Piras låt ”Knäpper mina fingrar (remix)”. Vi har ännu inte hunnit se så mycket av Kumba, men hon släppte nyligen sin debutsingel ”I staden”. Läs mer om Kumba.

 

I kvällens avsnitt ser vi Linda Pira tillsammans med Mats Paulsson.
Mats är sångare, konstnär och poet. Några av hans mest kända verk är ”Barfotavisan” och ”Baggenslåten”.
Linda är idag Sveriges största kvinnliga rappare och hennes namn blev känt år 2012. År 2014 vann hon en Grammis för årets nykomling och har även hjälpt andra kvinnliga rappare in i musikvärlden via sin remix på låten ”Knäpper mina fingrar”, bland annat Kumba som var med i programmets tredje avsnitt.

I programseriens näst sista avsnitt får vi bekanta oss med Ann-Louise Hanson och Allyawan.
Ann-Louse är kvinnan som har spelat in över 600 melodier, haft 50 låtar på svensktoppen och deltagit 13 gånger i Melodifestivalen.
Allyawan kommer från Jönköping. Han har varit aktiv rappare i Sverige sedan 2005, då han släppte din debut-EP ”Dümma mig”.

Fullskärmsinfångning 2015-01-25 131418.bmp
Skärmavbild – TV4 play

Säsongsavslutningen av Lyckliga Gatan bjuder på Tommy Nilsson och Jennifer ”Jeaff” Hellqvist när de tolkar varandras låtar.
Tommy är bland annat känd för låten ”Öppna din dörr” och slog igenom på 80-talet. Även han har deltagit i Melodifestivalen ett antal gånger, bland annat med låten ”En dag” (1989), då han kom på en fjärdeplats i Eurovision-finalen.
Jeaff är från Örebro och har förutspåtts bli Sveriges bästa rappare. I höstas släppte hon singeln ”Tornado” tillsammans med Lil’Star.

”Lyckliga Gatan” sänds klockan 21.00 på onsdagar i tv4. Redan sända avsnitt kan ses på TV4 Play.

Bildrättigheter för samtliga bilder ägs av TV4

Hawa Sallah
Hawa Sallah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.