Barnteater om sorg med Ibrahim Faal

Göteborgarna har haft tur att få ta del av den talangfulla skådespelaren Ibrahim Faal som har haft ett intensivt år med fokus på framträdanden i Göteborg, bland annat på Angeredsteatern, Folkteatern, Teater Trixter samt gästspel på Clandestino Botnik festivalen. Förutom att förära oss med sitt fantastiska skådespeleri så kan även Ibrahim Faal titulera sig som färdigexaminerad manusförfattare. Han har pendlat teaterföreställningar med studier och examinerades nyligen från Broby Grafiska, Manus för Film och TV.

Foto: Kiqi Dumbuya, Afropé
Foto: Kiqi D Minteh, Afropé

Första gången jag såg Ibrahim Faal var när han framförde en monolog i Bananhuset på Angered Teatern. Jag blev direkt fångad av hans intensitet som genomsyrade hans kraftfulla skådespeleri. Jag märkte av samma äkthet och intensitet i ”Allt det jag inte är” som är en kortfilm producerad av Alice Beckman, Malin Björnung Cederholm, Fanny Ovesen och Frida Pettersson. Filmen fångar upp de karakteristiska formuleringar som ofta inte ses som rasistiska men som är det. Det behandlas starkt av Ibrahim Faal och det knyter sig i magen varje gång slentrianrasismen som så många förbiser attackerar honom.

Ibrahim Faal blev i december anställd av Regionteater Väst och skall i vår turnera med barnpjäsen ”Fågelvägen till Vintergatan”. Pjäsen riktar sig till barn i 6-7 års ålder och utvecklar imaginära och nya rum i klassrummet. Pjäsen har ett fokus på tunga och svåra ämnen som skall förklaras av vuxna för barn men som ofta kan bli för mäktiga att formulera. Men genom denna pjäs problematiseras dem med en ny lätthet som kan göra det förståeligt för barn.

Ibrahim Faal om pjäsen Fågelvägen till Vintergatan:

”Jag tycker det är en väldigt viktig och aktuell föreställning för barn som handlar om sorg, fantasi, drömmar, döden och livet, ja de stora frågorna.”

Historien har sin utgångspunkt i ett svårt ämne, men det berörs med lätthet och lust. Man följer en helt vanlig familj, en mamma, en pappa och tre barn. Pappan och barnen har precis kommit hem från en begravning då mamman tagit sitt liv. Hur hanterar denna familjen sorgearbetet? Med fokus på barnen som i denna föreställning hanterar det genom olika lekar med varandra samtidigt som de fantiserar kring mamman.

Föreställningstider, Göteborg
Föreställningstider, Göteborg

Boka biljetter här!

 

Tidigare om Ibrahim Faal:

Intervju: Ibrahim Ebrima Faal är Alex i Bananhuset

Om slentrianrasism med Ibrahim Ebrima Faal

Premiär: Ibrahim Ebrima Faal i ”Den hemliga ingrediensen”

Ida Isatou Svenungsson
Ida Isatou Svenungsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.