Khaddi Sagnia – Sveriges framtid inom friidrotten

Khaddi Sagnia har på senare tid varit mycket omtalad, till exempel i samband med hennes senaste medverkan på XL-galan där hon gjorde sitt näst bästa tävlingsresultat genom tiderna. När Khaddi var liten brukade hon följa med sina äldre systrar när de tränade friidrott, det var då hennes intresse för idrotten startade. Hon testade på och fastnade. Afropé har fått en kort pratstund med Khaddi.

Har friidrotten påverkat ditt skolarbete? Hur planerar/planerade du dina dagar?

– Det har varit från och till. Jag har haft möjligheten att gå på Katrinelundsgymnasiet (i Göteborg, reds anm), där det som idrottselev är tillåtet att åka på träningar/tävlingar under skoltid utan några större problem. Prov och arbeten som man missade medan man var borta fick man ta igen och man hade alltid god tid på sig att läsa in allt.

Vilken är din högsta dröm inom idrotten? Och utanför?

–  Min högsta dröm är att alla mina mål som jag lagt upp ska slå in och att den dagen jag lägger ner friidrotten så ska jag veta att jag presterat så bra jag bara kunnat.

Khaddi skadade sig på en träning för två år sedan, då hon var på väg att göra en övning, och var därför borta från idrotten under en period.

Två år efter knäskadan är du tillbaka, hur känns det? 

Faktaruta: Khaddi Sagnia - Bild: Afropé
Faktaruta: Khaddi Sagnia – Bild: Afropé

–  Det känns super att jag är tillbaka, väldigt, väldigt kul!! All glory goes to God och sedan, den supporten jag fått av min mamma och mina syskon har även den drivit mig närmare mina mål.

Förde skadan något positivt med sig?

– Skadan förde med sig massa positivt då jag fick lära mig mer om mig själv och om min skada. Sedan så blev jag mer och mer självsäker.

Du specialiserar dig i tresteg och längdhopp. Har du några planer på att utöka dina specialgrenar?

– Nej, jag har ingen tanke på att utöka mina grenar.

Vilket är ditt bästa minne än så länge från friidrotten?

– Jag har väldigt många och bra minnen. Ett av de allra bästa är från 2010 då jag deltog i ungdoms-OS i Singapore där jag tog guld i tresteg, helt fantastisk och otrolig erfarenhet var det att få vara med där och ta del av allt.

 

 

hawa
Hawa Sallah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.