Afra – Västafrikansk "snabbmat"

Afra. Foto: Anna Wedin, Afropé
Afra. Foto: Anna Wedin, Afropé

Snabbmatskedjorna har än så länge lyst med sin frånvaro i många av de västafrikanska länderna, dock har de lokala alternativen varit desto fler. Afra är just ett sådant exempel. Grillat kött eller kyckling som oftast säljs på lösvikt från små shoppar som öppnar tidig kväll och sedan håller öppet resten av natten, dock går det att fundera på om det kan benämnas som snabbmat, då det oftast kräver en hel del väntan. För de flesta är Afra en självklar avslutning på en utekväll och till skillnad från i Sverige där det är McDonald’s och liknande kedjor som dominerar nattmatsutbudet är väl kanske Afra ett något nyttigare alternativ än hamburgare och kebab.

Anna Wedin
Anna Wedin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.