Skorna som växer med barnen

Idén kom efter att amerikanen Kenton Lee bodde och arbetade i Kenya och mötte 140 föräldralösa barn med HIV/AIDS på barnhemmet Motherly Care Children’s Home i Nairobi, Kenya 2007, där inget av barnen bar skor med passande storlek. Det var inledningen till vad som kom att bli en brinnande passion för att finna en sko som bokstavligen kan växa med barnet; The Shoe That Grows.

Bild: Från The Shoe That Grows
Bild: Från The Shoe That Grows

Dessa skor, The Shoe That Grows, tillverkas av gummi och läder och når ett flertal länder. Bland annat Haiti, Ghana, Kenya och Ecuador.

Efter att ha skapat en framgångsrik kampanj 2011, kunde Kenton Lee med personal på Beacause International tillverka 2 000 par skor och dela ut dem till barn som hade behov av skor i Nairobi. I april 2015 startades en ny kampanj i förhoppning om att försöka tillverka och distribuera 5 000 par nya skor till barn runt om i världen. Denna kampanj ser ut att gå lysande då media från hela världen visat intresse för The Shoe That Grows.

The Shoe That Grows samlar in pengar för att kunna fortsätta distribuera skorna till barn runt om i världen. För drygt 80 svenska kronor (10 dollar) kan du bidra till att ett barn får ett par skor som växer.

Skorna beräknas kunna ”växa” fem storlekar, samt hålla i minst fem år och skorna tillverkas i två storlekar.

The Shoe That Grows (hemsida)

The Shoe That Grows (Facebook)

HÄR kan du bidra till att ekonomiskt stödja projektet

HÄR är Because Internationals hemsida

Fatou Touray
Fatou Touray

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.