Vit Hibiskus, den okända släktingen

Foto: Afropé
Foto: Afropé

 

Wonjo, Bisaap eller Hibiskusjuice, kärt barn har många namn och Afropé har tidigare skrivit om den röda hibiskusblommans goda smak. Den kanske lite mindre kända släktingen till den röda hibiskusen är den vita hibiskusen. Denna variant används i många västafrikanska länder i matlagning då man bland annat kan ångkoka den lätt och sedan mixa den till en puré eller sås som är god som tillbehör till, till exempel Benachin.

 

Anna Wedin
Anna Wedin

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s